Aannemingsmaatschappij Van der Straaten uit het Zeeuwse Hansweert is op 7 juni 2019 begonnen met de volgende fase in de bouw van het Tidal Technology Center Grevelingendam (TTC-GD). Algemeen directeur Leonard Pekaar gaf het startsein voor de stort van beton op het niveau van bijna zes meter onder NAP, op de bodem van de Grevelingen. De aannemer bouwt het TTC-GD in opdracht van BT Projects.

Het TTC-GD is een technologiecentrum dat ontwikkelaars van waterturbines mogelijkheden biedt hun technologieën te testen, certificeren, valideren en demonstreren in een realistische omgeving. Het is de eerste locatie ter wereld waar ‘onshore’, dus zeer bereikbaar en betaalbaar, op grote schaal getijden- en rivierturbines kunnen worden geplaatst. Dat is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van duurzame waterkracht wereldwijd.

Werkzaamheden

De bouw van het TTC-GD bij de Flakkeese Spuisluis in de Grevelingen werd in april jl., na de winterstop, hervat met staalwerkzaamheden. Een indrukwekkende constructie is gereed waardoor nu kan worden begonnen met het storten van beton in de stromingsgoten tot het niveau van ongeveer zes meter onder NAP. Deze bouwfase zal naar verwachting klaar zijn rond 1 oktober 2019.

Van der Straaten

Aannemingsbedrijf van der Straaten uit het Zeeuwse Hansweert staat bekend als aannemer op de grens van land en water. Het bedrijf met meer dan honderd jaar ervaring richt zich op de kernactiviteiten geotechniek, funderingstechniek, waterbouwkundige werken, civiele werken en infra. Projectmanager Richard Goetheer is een van de circa honderd professionals van dit Zeeuwse bedrijf. Hij is trots dat Van der Straaten bij de realisatie van TTC-GD een grote rol speelt. ,,Alle disciplines van ons bedrijf komen hier perfect tot hun recht. Hier laten we zien waar we goed in zijn.’’